Doelen 2018

Oudjaar 2017, een van mijn vrienden komt met het briljante plan om onze doelen voor het komende jaar op papier te schrijven. Een post-it met je doelen. Deze verzamelen we in een spaarpot en met oudjaar 2018 openen we deze en kijken we hoeveel van onze doelen we hebben behaald.
We zijn al ruim over de helft van 2018, maar ik ben nog niet over de helft van mijn doelen. Over 30 dagen zijn we zelfs al op 75% van het jaar. Het blijkt dat doelen met een deadline over een jaar minder haalbaar zijn dan doelen die je stelt binnen een kortere termijn. Doelen die je jezelf stelt moeten haalbaar zijn, maar ook een vorm van stress opleveren. De soort stress die ervoor zorgt dat je vlak voor de deadline nog even dat extra beetje energie steekt in het halen van je doel. Een deadline van 12 maanden zorgt er eerder voor dat ik nog maar even alles uitstel.

Op het moment zit in ik in de bus van Battambang naar Siem Reap en heb ik de tijd om mijn vooruitgang te evalueren. Van de 5 doelen heb ik er 1 voor de helft afgerond, ben ik bij een ander over de helft. Heb ik een start gemaakt om het 3e doel te bereiken, maar kan daar nog wel wat energie in gestoken worden.

De laatste twee doelen zijn lastig.

Het rennen van een halve marathon heb ik laten lopen (Pun intended). Onder andere door een blessure aan mijn voet, waarvoor ik niet naar de dokter of fysio ben geweest, heb ik het plan nooit doorgezet. Ik heb het gevoel dat ik mezelf in deze gewoon gesaboteerd heb.

Dan houden we het laatste doel over: Gelukkig zijn met de dagelijkse bezigheden voor mijn werk. 
Dit is lastig te beoordelen. Het is geen kwantitatief, maar een kwalitatief doel. Daarnaast heb ik mijn werk opgezegd en probeer ik tijdens mijn reis uit te zoeken wat ik wil en hoe ik dat vorm wil geven. Het reizen bevalt zeer goed, maar ik kan het nog niet als werk zien. Ik krijg er namelijk niet voor betaald. Laat ik dat maar herformuleren als: Tevreden zijn met mijn dagelijkse bezigheden op 31 december 2018.

Eerst volgende doel: Het werken aan de eerste twee doelen zodat ik 40% van mijn doelstellingen voor dit jaar afgerond heb in Oktober!
Wish me luck!IMG_3867

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s