Verliefd in 7 minuten

In 7 minuten de liefde van je leven ontmoeten? Het kan echt.
DSC_0431
Aankomst vliegtuig Vietnam. Geen idee waar ik heen moet. 
Dan de bups maar volgen. (2 minuten)
Toch maar even een pitstop. Geen idee wanneer de volgende mogelijkheid zich aandoet. (1,5 minuut)
Geen idee waar ik moet zijn. Ik heb een E-visum voor Vietnam. Valt dat onder Arrival Visa of All pasports? Laten we all-Passports maar proberen (1 minuut)
Misschien weten de mensen voor me het. Ah, 2 Duitsers ook op rondreis. Ik vraag of ze onderweg nog Schmetterlingen hebben zien vliegen, maar ook zei weten niet of ik in de juiste rij sta. (1,5 minuut)
Dan de jongedame achter me maar raadplegen. Zij heeft ook geen idee, maar verblijft per toeval wel in hetzelfde hostel als ik. Wat een geluk! (1 minuut)
Dat waren een mooie eerste 7 minuten in Vietnam (Technisch gezien misschien niet, ik moest de douane natuurlijk nog door) Voor de nieuwsgierigen. All-Passports was de juiste rij.

Tijd die het kost om verliefd te worden: 24 uur
Tijd die het kost om je hart te breken: 72 uur
Tijd die het kost om hier een wijze les uit te trekken: nog eens 72 uur.

Totale Tijd: 1 week

Die lessen?
1. Iedereen heeft een filter. Niet alles wat je denkt komt ook uit je mond. Voor sommige mensen is die filter vrijwel niet aanwezig. De flapuit. 
Voor mij is die filter te groot. Er zijn gedachtes die soms best eens naar buiten mogen. Dat ga ik vanaf vandaag proberen te doen. Alvast mijn verontschuldigingen voor de gedachtes die eigenlijk toch binnen hadden moeten blijven!
2. Gevoelens, zijn precies dat, gevoelens. Ze zijn vluchtig en je moet er niet teveel aandacht aan geven. Als je te veel focust op de negatieve gevoelens, dan blijven ze. Doe je dat niet, dan gaan ze weer weg.

*Rather than repeating, “It is awful! It is awful! Stare straight into the awful feeling.

Quietly.

Examine the feeling.
 Can you see its impermanent nature?
 Let the feeling leave when it says it wants to go.
 * (Afkomstig van. Haemin Sunim)

Laat ik voor nu maar gewoon met stroom meegaan en leren te surfen tussen alle emoties.
IMG_3367
3. Ik overdenk te veel. Zoeken naar een balans tussen zwijgen en praten is belangrijk, maar niet te veel nadenken kan ook helpen. Een mooie optie hiervoor is om als ik iets wil doen de 5 seconde regel te passen. Aftellen van 5 naar 1 en dan actie! Niet meer nadenken over wat er fout kan gaan.
(Dit had ik kunnen doen voor het posten van dit verhaal, maar daar heb ik afgeteld van 604.800 naar 0)
Een mooie opbrengst van een week rondreizen. 
Ben je benieuwd naar wat ik heb nog meer heb meegemaakt? Stuur dan een berichtje of wacht rustig af op een volgend berichtje!

IMG_3195(1)

2 gedachten over “Verliefd in 7 minuten”

  1. Wat een mooi begin van een reis. Ik ga via deze site ongetwijfeld volgen wat het verloop van je reis verder is en met welke inzichten, gebeurtenissen je daarbij verder in aanraking komt!

    Ken je misschien het lied “Mensen zijn maar mensen” van Yevgueni?? Ik moest denken aan dat lied toen ik het bovenstaande bericht las. Daarin komt ook dit zinnetje voor: “Kijk hoe het hart het antwoord weet voor alles wat het hoofd te moeilijk maakt.”
    Misschien wil je het lied eens beluisteren: https://youtu.be/oNmGkKwXNnM

    Groeten, Gido

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s